Поражение изпрати „Места“ Хаджидимово на предпоследно място

места хаджидимовоОтборът на „Места“ (Хаджидимово) не успя в борбата за оцеляване на себе си и на своите съседи от „Пирин“ (Гоце Делчев) да скъсят раз­ликата с водача във вре­менното касиране. Фут­болистите загубиха от „Оборище“ с 3:0, с което съвсем влошиха своето положение. Поражени­ето изпрати водения от Лъчезар Дафков тим на предпоследното място, което не се бе случва­ло от завръщането му в югозападната „В“ група преди 8 години.

Иначе отборът от пог­раничния град успя да се противопостави на съперника до почивка­та и да запази нулево­то равенство, след като наставникът Валерий Дамянов аристократично даде почивка на 7 от титулярния си състав след успеха в предния кръг срещу „Миньор“ (Перник). Сменниците им обаче, не бяха достатъчно убедителни до края на първото полу­време, а и съдбата бе на страната на съперници­те им от пограничния град на стадион „Орчо войвода“, след като на три пъти гредата бе ве­рен помощник на Иван Симеонов. Той бе сме­нен заради травма на полувремето, което даде също своето отражение. Титулярният страж на „Места“ се намесваше на няколко пъти реши­телно през първата част, както това бе в 20-та мин. Тогава той спаси опасен удар на Обаси Окечукво-Оки.

В 39-ата минута бив­шият футболист на „Пирин“ (Гоце Делчев) Антон Киров стреля опасно, но след шута му топката намери сглоб­ката на противниковата врата. Минута по-късно Стоян Георгиев също тресна греда, а три ми­нути по-късно Никола Иванов също нямаше късмет.

Героичната отбрана на подопечните на Лъ­чезар Дафков падна две минути след почивката. Пропусналият малко преди края на първото полувреме Никола Ива­нов този път намери целта и от фаул откри. Гостите се пробваха да застрашат съперника с удари от далеч на Огнян Стефанов и Весислав Иванов, както и с някол­ко опасни влизания към прбтивниковата врата на Веселин Стойков, но без проблеми за съпернико- вата защита.

Класиката бе оформе­на в самия край на сре­щата като първо доско­рошният футболист на „Пирин“ (Разлог) Вла­димир Каптиев покачи на 2:0, а 120 секунди по- късно Христо Бангеев оформи крайното 3:0.

„До края на първо­то полувреме играхме добре и нормално се бранехме повече срещу лидера. Неприятно бе, че се наложи да сменим Иван Симеонов на по­чивката, а през второто полувреме младостта и неопитността на много от играчите в нашия от­бор си казаха думата. А и късметът, който има­хме в първото поувреме ни обърна гръб. След за­губата положението на нашия отбор наистина стана лошо и тежко, но ще се борим до край за своето оцеляване. Все пак ние имаме своите шансове и ни предсто­ят още срещи в пър­венството,“ коментира председателят на УС на „Места“ (Хаджидимо­во) Илиян Синадинов.

Същевременно от щаба на домакините трябваше да се оправда­ват по повод информа­цията за допълнително материално стимулира­не на „Струмска слава“ да скочи срещу един от евентуалните си съпер­ници – „Витоша“ (Би­стрица), повод за което даде присъствието на помощник-треньора Танчо Калпаков на ста­диона в Радомир.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене