Поредно нападение над служители на „ДГС Самоков” от роми – бракониери

zadyrjaha-grupa-za-nezakonna-sech-111366

Трима служители от „ДГС Самоков” към Югозападното държавно предприятие бяха нападнати, бити и замеряни с камъни от група роми, докато изпълняват служебните си задължения. Вчера – 20 март, при обход на района около махалата в местността „Маркова трапеза” горските надзиратели Илиян Попов, Любен Тонев и Георги Спасов забелязват лица от ромски произход, които с два коня влачат дървета. Помощник-лесничеят Илиян Попов и старши лесничеят Любен Тонев тръгват към нарушителите, като междувременно се обаждат за помощ на колегите си от мобилното звено към стопанството.

При вида на горския служител единият от нарушителите сваля синджира, с който е закрепена дървесината, и започва да нанася удари по Ил. Попов в областта на гърба, след което го удря с юмрук по лицето. Името на извършителя е Асен Александров – по прякор Патрона. Той е добре познат на органите на РУП – гр. Самоков и на горските служители, тъй като е системен нарушител. Същия ден по-рано му е отнета каруца, натоварена с отсечена дървесина. При така създалата се ситуация от махалата започват да прииждат все повече лица, които отправят заплахи за живота на служителите на „ДГС Самоков” и започнат да ги замерят с камъни.

Междувременно на помощ идва мобилното звено, което незабавно уведомява РУП Самоков. За да избегнат по-сериозен сблъсък, горските надзиратели напускат местопроизшествието, а органите на МВР успяват да разпръснат тълпата роми.

Инцидентът на територията на „ДГС Самоков” е поредният случай, при който горски служители стават мишена на системни нарушители. Заради безнаказаността на бракониерите посегателствата в района са постоянни и вече се превръщат в рецидив. За поредното посегателство ще бъде сезирана Районната прокуратура в Самоков за предприемане на незабавни мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене