Лукарски се разкая: Трябваше да подкрепим ГЕРБ в Сърница

божидар лукарски

Реформаторите ще се явят на местните избори сами, но ще дават рамо на партньора си на балотаж

Когато се разбере причината за взрива във ВМЗ-Сопот, тогава ще се знае и от кого да се търси отговорност. Това посочи в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски. „Нещата в Иганово нямат абсолютно нищо общо със станалото в Горни Лом. В Иганово няма работници, които да работят в тези складове. Има двама охранители. Единият е подал сигнал и се е действало доста компетентно“, обясни той.Спекулация е, че е имало работници през деня в склада, непосредствено преди инцидента, допълни министърът. „Разпоредил съм проверка във всички складове в страната. Тези на ВМЗ са най-добрите в България“, смята Лукарски.

Божидар Лукарски коментира и темата за изборите в Сърница, където кандидатът на Реформаторския блок зае третото място на първия тур. „Трябваше да се включим по-активно на изборите в Сърница. С ГЕРБ сме коалиционни партньори и трябваше да ги подкрепим по-осезателно“, призна той.

„Реформаторският блок няма да правим коалиция за местните избори с ГЕРБ. Те обявиха, че ще се явяват самостоятелно. На местата, където се стигне до балотаж, ще подкрепяме техния кандидат и обратното“, разкри Лукарски.

„Тезата, че РБ преяжда с власт, е изключително невярна. Назначенията по времето на Орешарски са били много повече, отколкото сега. Още в началото обявихме, че имаме много добре подготвени кадри, специалисти и експерти. Назначените от БСП и ДПС, които си вършат съвестно и качествено работата, не се уволняват. Работя много добре с Томислав Дончев. Нямаме никакви проблеми“, каза още министърът на икономиката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене