Националната компания Индустриални зони търси инвеститори за терена на бившите казарми в Кюстендил

photo_verybig_1410039

Теренът на бившите казарми в Кюстендил е плановете за инвестиции на Национална компания Индустриални зони, каза в Кюстендил зам.- министърът на икономиката Любен Петров. „Коментирали сме като възможност бившите казарми, да се апортират в Националната компания . При всички срещи с български и чуждестранни инвеститори подаваме като локация и Кюстендил“, заяви Петров.
Зам.- министърът анонсира срещу с бизнеса в Кюстендил, в близко бъдеще, на която да се представи Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“, вече одобрена от ЕК. Очаква се тя да стартира в средата на април, а Министерството на икономиката планира презентации в различните области от страната.
„Малките и средни предприятия могат да получат сериозна помощ, за да стане техният бизнес конкурентен на световните пазари. Търсим възможности и чрез промяна на българското законодателство да насърчаваме инвестициите в България и от българския бизнес. Очаква се Закона за насърчаване на инвестициите да влезе в комисиите в парламента“, коментира зам.- министър Любен Петров.
От ОП „Иновации и конкурентоспособност“ се очакват 3 млрд. лв., които да бъдат разпределени на около 9000 фирми. Ще се финансират мерки по технологична помощ, за иновации, за енергийна ефективност и др.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене