В Световният ден на поезията, в Дупница платиха кафето си със стих

photo_verybig_1410017

Дупница е един от петте града, където се реализира идеята „Плати с поема“, на известна марка кафе. Популярна кафетерия в града, която предлага такова кафе, е сред малкото избрани, където само днес може да изпиеш кафе и да платиш със…..стих. Вместо сметка хората получават специален лист и молив.
„ И в миналото, и днес кафетериите са място, където всички хора се събират и споделят идеите си. Там се събират поети, философи, политици, това е място, където се обменят идеи и опит“, обясни собственикът на дупнишката кафетерия Славчо Павлов. Той допълни, че инициативата няма да свърши до тук. Всички събрани стихове от цялата страна ще бъдат подредени на една специална стена, на метростанция в София. Така, хората бързайки за работа ще могат да вземат и да прочетат стихче и да усетят красотата на поезията.
„Идеята е да се остави по- голяма диря в сърцата на хората и да се усети, че работата и забързаното ежедневие не са толкова важни, по- важно е да отдадем дължимото на чувствата и емоциите, да отдадем дължимото на красотата в ежедневието“, сподели Павлов.
Днес клиентите, които се престрашиха да напишат стих казаха, че трябва да има повече подобни инициативи, защото дават приятна емоции и предизвикват много усмивки.
„Поезията е лириката на живота, трябва винаги да сме с нея“, сподели дама, дошла да изпие едно кафе, която остана приятно изненадана от инициативата.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене