Кмета д-р Атанас Камбитов и евродепутата Андрей Новаков посетиха на участниците от VII Национално състезание по информационни технологии

Kambitov_Novakov
Приятна изненада направиха кмета д-р Атанас Камбитов и евродепутата Андрей Новаков на участниците от Седмото национално състезание по информационни технологии. Двамата политици седнаха до комисията и се запознаха с някой от проектите на младите компютърни специалисти.
„Вижте този мъж това е най-младият евродепутат в Брюксел и пример за това как с упоритост и добро образование можеш да постигнеш целите си“, заяви кметът пред учениците в залата. От своя страна евродепутатът Новаков сподели, че успехът му се дължи и на това, че три години е бил част от екипа на Атанас Камбитов. „Освен добрата база, която ви осигурява кметът, е необходима лична мотивация и труд“, допълни Новаков.
Малко известен факт е че д-р Камбитов е учил в VII СОУ „Кузман Шапкарев” до седми клас. „Без съдействието на кмета нямаше да постигнем този национален мащаб“, сподели директора на училището Лилия Стоянова.
В състезанието участват ученици от цялата страна от V до ХІІ клас. Награждаването на победители ще се състои днес от 9:00 часа в Аулата на Югозападен университет „Неофит Рилски”. Първенците от състезанието ще имат възможността да кандидатстват за Техническия университет в София без изпити.

Kambitov_Novakov-2 Informatika_sastezanie

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене