Младежи ще даряват усмивки и послания за толерантност в Благоевград

SAM_0415

„Усмихната“ кампания с послание за толерантност ще се проведе за втора поредна година от клуб ,,Младежта е толерантност”-Благоевград на 20.03.2015 г.  от 12:30-13:30 часа пред Централната сградата на Американски университет в България. Кампанията се реализира в още пет града на страната. По този начин младежите отправят послание за толерантност и мир между всички граждани. Името, което носи кампанията, е вдъхновено от мисъл на американския писател Хорас Джаксън Браун – „Животът е като огледало – ако се усмихнеш, ще получиш усмивка”.

В кампанията участват доброволци на младежките групи за толерантност на Център Амалипе в шестте града, създадени преди близо две години, за да се борят с предразсъдъците и стереотипите на младите хора – техните връстници. Проект „Младежта е толерантност” даде основата на дейностите с млади хора по посока на борбата с нетолерантността и продължава дейността си дори след формалното приключване на проекта. Инициативите целят да провокират и насочат вниманието на жителите и гостите на градовете към проблемите на нетолерантното отношение и говора на омраза, базирани на етническа основа.

Благоевградските доброволци в клуба по толерантност са решили,че ще раздават усмихнати емотикони, изработени по интересен начин и послания за разбирателство и толерантност между етносите и не само.  Младежите ще включат и  най-важната част от кампанията- огледалата, в които ще приканват хората да се огледат и усмихнат.

Подобни акции ден по-рано се проведоха и във Враца, Шумен, Бургас и Пловдив, Велико Търново , където също има клубове по толерантност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене