Без категория

Ахмед Башев: Домът на Борисов е символ на задкулисието

башев-вучков

Бисеров е случай, който не вълнува само ГЕРБ, а и цялото общество. Този човек не е обикновен депутат, 20 години е ръководел страната, писал е закони и е бил в Съвета по национална сигурност. Това заяви Веселин Вучков от ГЕРБ по повод създаването на парламентарна комисия по случаите Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното в „Тази сутрин“ по bTV.
„Искам да кажа, че още от самото начало нашият лидер заяви, че подкрепя създаването на комисия. Трябва да се разбере обаче какво точно е станало и в случая с Бисер Миланов – Петното и Бойко Борисов. Става дума за обещани пари и даден аванс, за да се радикализират протестите и да се руши Конституцията на България. Комисията не е съд, не става въпрос за скандалното поведение на Миланов, а за среща в дома не на кой да е, а в този на Бойко Борисов“, обясни Ахмед Башев от ДПС.

По думите му тази завера в дома на експремиера превръща дома му в символ на задкулисието. „Там сигурно са се поставили присъдите за хората от тефтерчето на Златанов, също така най-вероятно е бил диспечерския пункт на „Авиоотряд 28“, каза още той.

Депутатът от ГЕРБ опонира, че Бисеров не е случаен човек. „В петък е на парламентарен контрол, в събота на лов и в неделя най-внезапно си подаде оставката и каза, че напуска всичко. Някой предупреди ли го“, попита той. „Миланов се е срещал с Йовчев и Орешарски, а полицията го е обявила за издирване. Има доста информация за този човек в интернет, защо не е бил заловен“, каза още Вучков.

Башев го контрира, че Бисеров е бил под прожекторите на медиите, за разлика от заверата в дома на Борисов. Вучков му отговори, че раздават присъди още от сега. „Истината за вашия лидер е много тежка и тя трябва да се знае от всички“, каза Башев. „Това са опорни точки“, каза още депутатът от ГЕРБ.

„Изключително важно е дали е стигнала информация от службите до ръководството на ДПС и до ГЕРБ. Важно е кога точно е получена тази информация. Спомняте ли си кой бе говорител на реформата в ДАНС – да, Христо Бисеров. Ако целта е била те да спрат да работят, то тогава това е постигнато“, каза още Веселин Вучков.

„Вероятно Христо Бисеров е знае за образуването на обвинения срещу него и си подаде оставката, а на банките в НС стоят хора от ГЕРБ с по няколко обвинения. Защо не последват примера му?“, попита пък Ахмед Башев. „Как си представяте ние да пишем опорни точки в МВР за дискредитиране на протестите, а това сега се случва“, отвърна Вучков. „Няма да участвам в замитане на случая „Бисеров“, каза още Вучков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене