Осъдиха на 4 години затвор студента, убил с нож съквартирант перничанин

темида

Студентът от Добрич Илко Радев, който на 29 февруари 2012 година уби съквартиранта си Марио Данчев от Перник в студентското общежитие, бе осъден от Софийския градски съд на 4 години лишаване от свобода. Илко трябва да плати и 400 000 лв. кръвнина на родителите на Марио Росица и Борислав Данчеви.
Във фаталната нощ Илко и съквартирантите му в блок 23 на Студентски град близнаците – Марио и Мартин Данчеви, и техен приятел заформят скандал в стаята. Марио, Мартин и приятелят им Владимир Борисов се прибирали пияни от дискотека и вдигали шум. Илко отказвал да ги пусне в стаята, освен викове, блъскане по вратата се заформил бой, при който Илко отвръща на юмруците с нож и наръгва смъртоносно Марио.
Обвинението срещу Радев бе за убийство при превишаване пределите на неизбежна самоотбрана. Адвокатът на родителите на убитото момче е поискал максималното предвидено в закона наказание от 5 години лишаване от свобода, защитникът на Илко пък настоял за оправдателна присъда. По време на заседанието обвинението е поискало 3 години условно с петгодишен изпитателен срок.
Решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене