Бербатов на 1/4-финал в Шампионската лига с трети отбор

104513-dimitar-berbatov

“Монако” се класира по възможно най-трудния начин след загуба от „Арсенал“ с 0:2

Димитър Бербатов се класира на 1/4-финал в Шампионската лига с трети различен отбор. След като стигна до този етап с „Байер“ (Леверкузен) и „Манчестър Юнайтед“, българският централен нападател го стори и с „Монако“, пише „24 часа“. Това стана по максимално трудния начин – след загуба 0:2 от „Арсенал“ в реванша край Лазурния бряг във вторник вечерта. Така отборът от княжеството намери място между осемте най-силни европейски отбора единствено благодарение на повечето вкарани голове на чужд терен. В първата среща в Лондон „Монако“ би 3:1, а единият от головете бе именно на сметката на 34-годишния благоевградчанин.

Оливие Жиру откри резултата на стадион „Луи II“ в 38-ата минута, като още тогава стана ясно, че домакините ще трябва да изстрадат максимално евентуалното си класиране. Лондончани се втурваха като отвързани напред при всеки удобен случай и само късметът плюс вратарят Субашич им попречиха да водят с повече от един гол още преди почивката.

В 70-ата минута треньорът на „Монако“ Леонардо Жардим извади Бербатов, който изглеждаше вече поуморен. В 79-ата резервата на гостите Арън Рамзи направи 2:0 и до края домакините репетираха „Опълченците на Шипка“ със съмнителни изгледи да запазят резултата, който все още ги устройваше.

В крайна сметка обаче успяха и така за пети път поред осигуриха на „Арсенал“ отпадане на 1/8-финал в Шампионската лига. Ако и догодина спрат в първия плейоф, „артилеристите“ ще повторят рекорда на „Реал“ (Мадрид).

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене