Без категория

26 дка от бившата казарма все още може да бъдат „спасени“ за Община Сандански. Хронометърът цъкa…

Атанас Стоянов

Атанас Стоянов заяви, че при неофициален контакт с представители на Министерството на отбраната е станало ясно, че „засега няма конкретика по имот .9524“

Народният представител от ПФ Атанас Стоянов е отправил чрез председателя на Народното събрание Цецка Цачева до министъра на отбраната Николай Ненчев питане Безвъзмездно предоставяне на имот №: 65334.301.9524- местност „Разклонението“, Сандански – последният от трите парцела на територията на бившата казарма, останал непродаден, площ 26 дка.

„С оглед инвестиционни намерения в областта на спорта, туризма и други сфери със социално-икономическа значимост, Община Сандански няколкократно е отправяла искания за безвъзмездно предоставяне на бившите военни поделения, които са в регулационните граници на град Сандански“, се казва в преамбюла на питането към Ненчев.

Същността на питането обаче е дали е открита конкретна процедура по продажба, какви са възможностите, съобразно законовия ред и има ли желание и готовност от страна на министъра за съдействие, ако бъде открита процедура за безвъзмездно предоставяне на горепосочения имот за нуждите на Община Сандански.

Атанас Стоянов заяви пред Sandanski1.com, че при неофициален контакт с представители на Министерството на отбраната е станало ясно, че „засега няма конкретика по имот .9524“.

Прочитът на последното означава, че все още няма заявени желания за покупка на имота и започнали процедури за търг.

Това означава, че не е изключен вариантът Община Сандански да получи безвъзмездно имот .9524, ако изиграе правилно „картите си“.

За целта е необходимо енергично ОбА и ОбС да предприемат необходимите действия – решение на местния парламент и ново писмено искане на администрацията поне този имот да стане общинска собственост.

На Атанас Стоянов му предстои среща с министър Лиляна Павлова, която би трябвало да внесе предожение в Министерски съвет проект за решение, чрез което имот .9524 да бъде предаден безвъзмездно на Община Сандански.

Най-скромните пазарни оценки за цената на имот .9524 са около 2.6 млн. лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене