Узаконяват 4 нови сгради в квартал „Освобождение“

1---4---1

Нови 4 сгради от квартал „Освобождение“ в Благоевград ще бъдат узаконени до края на месеца, с тях общият брой на издадените актове от началото на кампанията стават 9. По този начин над 20 семейства от квартала ще получат всички необходими документи за нормалната експлоатация на своите домове и те няма да бъдат застрашени от премахване.

Кампанията за узаконяване на незаконно пристроените, достроените и надстроените жилищни сгради в кв „Освобождение” бе подета от екипа „Камбитов“ в края на 2013 година и имаше за цел да реши един от най-тежките проблеми на града, засягащ стотици благоевградчани. В рамките на законоустановения срок бяха подадени над 350 заявления за узаконяване, благодарение на безпрецедентна информационна кампания, включващаиндивидуални срещи със собствениците, разяснителни публични дискусии и обяви.

Проблемът с жилищните кооперации в Благоевград, построени в отклонение с одобрените строителни книжа, датира от десетилетия, като това са първите резултати за неговото решение.

През октомври 2013 по решение на екипа „Камбитов“ бе организирана среща между граждани и администрация, която бе първата подобна  инициатива от 20 години насам в помощ на гражданите. Нейната цел бе именно да запознае обществеността с процедурите по узаконяване, крайните срокове и необходимия комплект документи, както и да насърчи собствениците към започване на административните процедури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене