Местния печат

печат

„Струма“

Бившият гард в Разлог П. Хаджистоянов – Пежо наръган 3 пъти с нож посред бял ден в Благоевград

29-годишният Петър Хаджистоянов, бивш охранител от Разлог, е прободен с нож в гърдите и в шията посред бял ден в Благоевград. Екшънът стана около 14:00 часа на игрището на ул. „Шар планина“ в кв. „Освобождение“ и вдигна на крака служителите на полицията и Спешна помощ.

 

Баба остана 2 дена непогребана заради снежните преспи, придвижиха трупа с моторна шейна

81-г. Баба от кюстендилското село Церовица два дена остана непогребана заради снежни преспи от над метър, съобщи кметския наместник на селото Ивайло Кръстев.

 

Шерифството в САЩ разследва версия убийство на гастарбайтера от Рибново Бл. Таламанов, съселяните му събраха само 6000 лв. от нужните $15 хил. За транспортиране на тялото

За 24 часа жителите на гърменското село Рибново успяха да съберат 6000 лв. за транспортиране тялото на 28-годишният Благовест Таламанов, загинал във вторник в катастрофа в САЩ, съобщи вчера за „Струма“ братът на момчето – Надим Таламанов.

 

С 333 „да“ АУБ отркива нова специалност „Кинознание“, бивша студентка се връща от Русия да снима документален филм за вуза

 

Американският университет в Благоевград открива през следващата учебна година нова специалност „Кинознание“ след проучване на интересите на тазгодишните студенти – от 376 анкетирани 206 заявили, че специалността определено им допада, а 333-ма отговорили, че тя ще направи АУБ „много по-привлекателен“.

 

 

„Вяра“

С 12 000 лв. разширяват покрива на пазара в Дупница, търговците Кирил Наков и Валентина Николова: Дъждът капе в шията на клиентите, крием стоката под найлон, работим като туземци

12 000 лева са заложени в капиталовите разходи за разширяване покривната конструкция на кооперативния пазар в Дупница, съобщиха от кметството. От строителния отдел към общината приключват изготвянето на проекта, след което ще се премине към процедура по избор на изпълнител на дейността.

 

На вниманието на МВР министъра Румяна Бъчварова: Жители на Баланово: Шофьорът Георги Николов изтърсва Ивайло Дамянов пред полицията в Кюстендил и се връща в селото да си копае градината, после го прибира

Шофьорът на зам.-шефа на ОД на МВР Кюстендил Ивайло Дамянов от Дупница – Георги Николов, бръмчи със служебното пежо до родното си село Баланово, за да си върши селскостопанската работа, но откакто излезе публикация във „Вяра”, това безобразие е прекратено, съобщиха в редакцията на вестник „Вяра” жители на селото, прочели статията, че колата е отнета и е на паркинг пред полицията в Кюстендил.

 

Бат Сали бута партийната миска Ана Благоева за кмет на Кюстендил от ДПС

Самоковският депутат от ДПС Александър Методиев, избран от Кюстендилски многомандатен район, лансира бившата Мис Кюстендилска пролет Ана Благоева за кмет на града под Хисарлъка. ДПС започна да  стяга редиците за местните избори, казаха източници от ромския квартал „Изток”. Коментира се, че един от най-изявените представители на движението щял да стане Арсо Илиев, някога демократ.

 

В Благоевград:  Неизвестен с качулка намушка 4 пъти с нож Петър Христов от Разлог, приятелката му гледала заключена в колата

30-годишен мъж е нападнат и намушкан 4 пъти с нож в Благоевград. Петър Христов от Разлог е получил четири прободни рани, нападателят е неизвестен, бил с качулка и се издирва. Сигналът е подаден вчера в 14 ч. от спортната площадка на ул. „Шар планина“ в квартал „Освобождение“. Петър Христов е нападнат от мъж с качулка, след като излязъл от автомобила си.

 

Задигнаха машини за 13 200 лв. от цеха на брата на бившия депутат Митко Захов в Петрич, бизнесменът Пенчо: Бях в болнични, давам хляб на 4-ма души 

Крадци влязоха в цеха на брата на бившия депутат от ГЕРБ Митко Захов  – Пенчо, и задигнаха стари машини и ел. оборудване за 13 200 лева. Цехът се намира в района на ромския квартал в Петрич. Полицията започна разпити на живеещите в съседство. Според сигнала крупната кражба е извършена в срядя в  периода от 12,00 часа на 07.03.2015г. до 12,00 часа на 8.03.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене