Уволниха директора на Басейнова дирекция Благоевград Чавдар Молов

109743-krasimir-roiachki-chavdar-molov

Вчера директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ Благоевград инж. Чавдар Молов е получил заповед за освобождаване от поста. Заповедта за отстраняването му е връчена в Министерството на околната среда и водите, докато той все още е в отпуск по болест. Чавдар Молов не ходи на работа от месец ноември миналата година, когато получи тежка травма на рамото. Въпреки все още продължаващия болничен отпуск Молов е получил заповед за прекратяване на правомощията му като директор.

Инж. Чавдар Молов зае поста директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ през месец август 2013 година, след което се яви на конкурс и през декември същата година седна в шефския стол официално.

В момента дирекцията в Благоевград остава на автопилот до назначаване на временно изпълняващ длъжността директор. През последните четири месеца временно начело на дирекцията беше инж. Олга Тунева, която заместваше отсъстващия по болест инж. Молов. В момента обаче все още няма заповед, която да определи кой да изпълнява ръководните функции до назначаването на нов директор. 

За нов директор на Басейновата дирекция се спряга името на Красимир Роячки. Той е общински съветник в Благоевград от групата на ГЕРБ и председател на комисията по Икономика и приватизация. Дали обаче той ще заеме мястото на инж. Молов ще стане ясно след провеждането на конкурс за поста.

Автор: Борис Димитров, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене