Има затрупан човек от лавината под връх Тодорка

109676-lavina-a

Отново се случва поредно безумие – скиори са затрупани в улеите под връх Тодорка, които са най-опасните, след екстремно каране. Това заяви председателят на БЧК Христо Григоров във връзка с падналата голяма лавина под връх Тодорка в Пирин, цитиран от БГНЕС.

Така те са провокирали лавина, която завлича надолу скиорите, но все още не знаем един човек ли е, повече ли са, тепърва ще стане ясно, защото дирите се прекъсват. В момента целият екип на ПСС е вдигнат на крак, транспортираме две кучета от Разлог, всички са горе в планината да търсят пострадалите, уточни Григоров.

Сигнал за произшествието е подаден от англичани, които са наблюдавали ставащото от лифта, допълни той. Тези дни загинаха трима души, говорим непрекъснато за опасностите по медиите – да не се влиза в улеи с по 3 метра сняг в това тежко време и пак са се намерили скиори да карат екстремно, не може да сдържи гнева си Григоров.

Лавината се е скъсала, но над нея има огромна козирка широка 2.5-3 м, чиято дължина е около 100 метра. Ако се откъсне и планинските спасители могат да загинат. Трябва и медиите да предупреждават по-категорично, не може да продължава това безумие, съветва Григоров.

E79 News; Снимки: Архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене