Садово и Склаве се побратимиха с приятелски мач

футболен турнир

Отборите на ФК Садо­во и „Спартак” (Склаве) се побратимиха с при­ятелски мач помежду си. С него те загряха за предстоящото – започва­не на пролетния дял на първенството пиринска­та бундеслига, в който срещат съответно в зона „Места-Изток” срещу „Единство 2005” (Дъб­ница) и зона „Струма 1” с Рилци. Съперниците изнесоха шоу на ста­диона в хаджидимовското село и завършиха спортсменски при 2:2 в двубой за удоволствие на зрителите, дошли да гледат двубоя. Домаки­ните пък сефтосаха но­вите екипи, с които ще играят на официалните срещи в шампионата на зона „Места-Изток”. Спортните принадлеж­ности бяха специален подарък от бизнесмен от Склаве, пожелал ано­нимност, близък прия­тел на един от футбол­ните деятели в Садово, като жест на побрати­мяването между двете населени места.

Това обаче не попречи двата отбора да се впус­нат в здрав мач, в който домакините стигнаха до изравняване в последна­та минута на редовното време. Независимо от спортния заряд, мачът протече изключително коректно без нито един картон и изравняване само минута преди по­следния съдийски сиг­нал. Гостите от Склаве поведоха с гол на Васил Феридаров в 18-та мин., а 15 мин. след това садовци върнаха равен­ството чрез Кирил Тер­зиев. Те обаче отново се оказаха догонващи като малко след това, отново

Васил Феридаров огор­чи вратаря им Никола Биличев. След подновя­ването на играта двата отбора продължиха да се надиграват, а добър ход на треньора Стефан Терзиев се оказа пуска­нето в предни позиции на неуморния Борис Григоров. Именно той оформи като хикса в 89-та мин. след заучено по­ложение.

След мача двата тима се събраха на дружеска сбирка и показаха чуде­сен синхрон помежду си, показвайки, че както могат да играят добре, могат и да се веселят.

Отборът на Садово ще върне визитата на „Спартак” по-късно през годината в удобно и за двата отбора време, а престоят и пътят до Склаве да бъдат за смет­ка на домакините.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене