Нов шеф на пощата в Гоце Делчев

жзжз

Доскоро работилата в Дома за възрастни хора в Гоце Делчев Катерина Янудова е новият шеф на пощенската станция в града. Досегашният началник Иван Гора­нов, който е с иконо­мическата специалност маркетинг и менидж­мънт е получил запо­вед за освобождаване от шефа на Български пощи Деян Данишки по прословутия член 328 от КТ, отнасящ се до подбор на екип. „Никой не ми обясни причини, въпреки добрите ико­номически резултати на пощенската станция, която ръководих, 100 процента уволнението ми е политическо, член съм на БСП” – каза Иван Горанов.

5656 001

Катерина Янудова                                                                                                Иван Горанов

„Никакви законода­телни промени няма да помогнат срещу поли­тическото кадруване, каза по повод случая в Гоце Делчев, депута­тът Кристиян Вигенин. България има крещяща нужда от професионал­но подготвена админи­страция, но обикновено се залага на политиче­ски лоялни кадри, за сметка на реформите и увеличаване на админи­страцията”.

Преди Иван Горанов, шеф на гоцеделчевската поща беше икономистът Костадин Димитров, който е безпартиен, последва го назначени­ето от страна на ГЕРБ на Стойка Катурова. Катерина Янудова не е член на управляващата партия ГЕРБ. „С тригодишно прекъсване съм работила винаги в сфе­рата на комуникации­те, специалността ми е съобщителна техника и това е моята „страст” – каза за „Хроника” но­вата шефка на пощата в Гоце Делчев.

Кадровата въртележ­ка продължава, въпреки уверенията на управля­ващи и опозиционни политици, че държат на професионализма на назначаваните, а не на политическата им принадлежност. Може би затова членството, в която и да е партия в последните години е свързано с надеждата за намиране на работа. И най-острата крити­ка към партийните ръ­ководства е: „Защо не сложихте наш човек на този или онзи пост?”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене