Благоевградчанка погълна 10 таблетки за успокоение на коремни болки, спасиха я в реанимация, работник се натрови с коктейл от лекарства и алкохол

линейка

38-годишната Гергана П. погълна свръхдоза медикаменти за успокоение на силни коремни болки и попадна по спешност в реанимация на благоевградската болница.

Инцидентът с младата жена станал завчера в дома й в Благоевград, в района на Зоопарка. Тя почувствала коремни болки и предприела самолечение, в рамките на няколко часа погълнала по 2 таблетки парацетамол, бусколизин и но-шпа, след което последвала остра реакция на организма и изпаднала в нестабилно състояние. Близките й реагирали веднага и я транспортирали до болницата.

Предприети са спешни реанимационни действия, състоянието й е стабилизирано и е освободена за домашно възстановяване, съобщиха вчера от  МБАЛ – Благоевград.

Втори случай с натровен е приет по спешност в благоевградската болница. 48-годишният Васил М., работник към общинска фирма за чистота, погълнал едновременно лекарства и вино, което довело до интоксикация и изпадане в критично състояние. Колегите му го транспортирали до спешно отделение, където острата реакция е овладяна.

По същото време 20-годишен младеж е приет с  алкохолна интоксикация, транспортиран е до болницата с линейка. Той буйствал и се държал агресивно с дежурните медици.

Всяка седмица спешните екипи обслужват хора, прекалили с алкохола, най-рискови са вечерите през уикенда, сред приетите по спешност попадат и тийнейджъри.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене