Местния печат

печат

„Вяра“

63-годишната дупничанка Еленка Чавкарска: Бившата ми снаха отвлече внучето в Милано без разрешение от бащата Йордан Александров

4-годишно дете от Дупница е отвлечено от майка си, след като с бащата се развели. За трагедията разказа бабата на детето, което ще наречем Гошко*, по бащина линия – 63-годишната Еленка Чавкарска, която вчера дойде в редакцията на „Вяра” заедно с дъщеря си Сашка Спасова. „Искаме да знаем кой от полицията издаде паспорт на племенника ми, при положение че брат ми не е дал съгласието си детето да напуска България. Настоявам да бъде направено разследване и да има ефективни присъди за виновните.

 

С пенсия от 168 лв. Цветанка Бурачичка от Кюстендил няма пари за чене, зъбите й опадали след работа с отрови в Кондензаторния завод

70-годишната кюстендилска пенсионерка Цветанка Бурачичка заделя от мизерните си пари за старост, за да оправи зъбите си. Тя получава месечно 168 лева, а за да извади всичките си долни зъби, платила 330 лева. За изработването на чене сигурно ще й трябват повече. Дълги години работила в производството – била запойвачка в Завода за кондензатори, в Камгарната фабрика, вредно производство и отрови.

 

Бившата учителка Анка Билярска отчаяна от правосъдието: Докарайте го най-накрая в съда този големец – кмета на Бобошево Крум Маринов, дело за незаконна ограда се точи 2 г.

Бившата начална учителка Анка Билярска от град Рила си тръгна разочарована от кюстендилския съд, след като свидетелите – Крум Маринов – кмет на Бобошево, и шефката на РДНСК Параскева Мицова, не се явиха на процеса, който се води за документна измама срещу съседа й по имот в село Блажиево Страшимир Божков. „С документи с невярно съдържание той си вдигнал ограда, която опасва дома му, подобно на сараите на Доган.

 

Непогасена ипотека на път да остави Анна и Иван Кметски от Сапарева баня без къща, магазин и работилница за 86 000 лв.

Анна и Иван Кметски са на път да изгубят цяло имение на площ от 582 кв.м на ул. „Плиска” 21 в Сапарева баня. Частният съдия-изпълнител Елица Христова обяви имота им за продажба, като наддаването ще започне с първоначална цена от 86 000 лв.  Кметски висят със задължение към „Райфайзен банк”. Върху имота им тежи ипотека и възбрана в полза на банката.

 

Щастлив новодомец: Изстрадалият музикант Стоян Стоянов за пръв път от години спа под свой покрив в общински апартамент в Перник, призна: Още не смея да мечтая 

Изстрадалият пернишки музикант Стоян Стоянов – Стохата вчера официално влезе в новия си дом и миналата нощ за пръв път от години насам нощува под свой покрив. Съдбата на 54-годишния мъж трогна мнозина. Невероятният китарист от Перник се радвал на звездна слава в началото на 90-те години на миналия век.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене