40% от младежите са опитвали наркотици нееднократно

109684-uzu-pif-sreshta-02

„Повече от 40 процента от младежите са опитвали наркотици или наркотични вещества нееднократно. В някой държави като Русия наркотиците, наркоманиите и раковите заболявания обединени водят до статистика, според която в близките 3-4 поколения може да се стигне до изчезване на славянската раса“. Това сподели пред студенти от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” Румен Бояджиев – изпълнителен директор на Международна асоциация за борба с наркоманиите и наркобизнеса. Той бе гост-лектор на среща на тема: „Наркотици и тероризъм, наркотици и икономика“, организирана от Общински съвет по наркотични вещества Благоевград.109685-uzu-pif-sreshta-03

Според Бояджиев връзката между наркотиците и тероризма е само част от една по-голяма и по-глобална връзка, която е свързана с парите като цел, наркотиците като средство за произвеждане на пари, наркотиците като средство за въвеждане на хората в зависимост, на контрол върху хората и върху световната икономика.

Гост-лекторът коментира и възможността да бъде узаконена употребата на марихуана за медицински цели.

„Тенденцията за използване на част от наркотиците за медицински цели е възможно, стига да бъде контролирано”, категоричен е изпълнителният директор на Международна асоциация за борба с наркоманиите и наркобизнеса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене