Топ Преса: БОМБА! В Благоевград се оформят два ЕКИП – а, единият ГС на Елезов, другият Коалиция „ЕКИП“ в общинския съвет на Благоевград!

55

Председателят на гражданско сдружение „Екип“ Владимир Елезов внесе специално писмо до председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков. В документа той уведомява, че прекратява съществуването на групата на „Екип” в ОбС и моли за отписването й от регистъра към общинския съвет.

Рашко Динков, Румен Калайджиев и Анка Станинска са хората от групата, от които Елезов се отказва официално. Нещата обаче  взеха обрат и след гласуване на ОбС  групата продължава да съществува. На практика ОбС превърна Елезов в политически труп. Той вече не е част от групата и няма да заема мястото на заместник-председател на Общинския съвет.

На заседанието, като първа точка от дневния ред бе прието предложението на Рашко Динков за избор на нов заместник-председател на Общинския съвет. За поста бе предложен Румен Калайджиев, който бе избран с 23 „За”, 1 „Против” и 8 „Въздържали се”.

Гражданско сдружение  „Екип” продължава като „коалиция“ да съществува в състав Анка Станинска, Рашко Динков и Румен Калайджиев. Елезов обаче си остава предсадетал на НПО – то, която в местният парламент обаче няма никаква тежест. Ето какво казаха представителите на двете страни само пред Топ Преса.

 

Румен Калайджиев – ЕКСКЛУЗИВНО:

Всичко това се случи само, за да покажем на някои хора, че трябва да пораснат  ! Аз съм заявил отдавна, че повече с политика няма да се занимавам

 

Деси МАНОЛЕВА

 

– Г-н Калайджиев, с тази нова група смятате ли да участвате на местните избори?

– Аз съм заявил отдавна, че повече с политика няма да се занимавам.

– Категорично ли е това решение?

– Абсолютно!

– Следващият въпрос се обезсмисля, но ще издигнете ли кандидатура за кмет?

– Да. Това е продиктувано единствено и само, за да покажем на някои хора, че трябва да пораснат, да не допускат грешки и даже се чувствам крайно неудобно, защото можеше някой да оцени това, което сме направили за „Екип”, когато беше предизборната кампания. Така, че не изгарям от желание и не се чувствам въодушевен страшно много, защото съм станал зам.-председател и защото групата е оцеляла. Това беше нормалната ситуация, която трябваше да се случи. Направихме показно, че така не бива да се прави – чрез медии, а да седнем нормално да говорим, както винаги сме го правили винаги..

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене