Заради дългове: Собственикът на ски център Картала-Илия Ризов в тотален крах

_thumb

След като обявиха лукс апартамента му в МОЛ-а в Благоевград и шивашкия цех на фирмата му, съдия изпълнител пусна за публична продажба и огромната му недосторена вила в м. Бодрост

След като обявиха лукс апартамента му в МОЛ-а в Благоевград и шивашкия цех на фирмата му, съдия изпълнител пусна за публична продажба и огромната му недосторена вила в м. Бодрост на собственика на ски център Картала над Благоевград, Илия Ризов. Вилата е бивш средношколски лагер и Ризов я купи за, за направи хотел в местността. Заради дългове към банкови институции в ръцете на съдия изпълнител е почти цялото имущество на фирма „Прима“ на Илия Ризов. Тоталният му крах започна миналата година, когато той не успя да погаси вноските си за лукс апартамента си в благоевградския МОЛ. В последствие бе обявен за продан и шивашкия му цех, а сега на тезгяха е и склада към цеха ,както и огромния средношколски лагер.

В момента имотите на бизнесмена, обявени за продажба са за около 1 000 000 лева Благоевградският бизнесмен Илия Ризов работеше активно през годините в шивашкия си цех, изнасяйки продукцията си. В последствие инвестира над 2 000 000 лева в изграждането на ски център Картала, който така и не успя да заработи както очакваше бизнесмена. Природата също помогна, тъй като няколко поредни години почти няма сняг и сезоните са много слаби. Ризов е поредният благоевградски бизнесмен, който фалира притиснат от кризата. Почти всеки месец съдия изпълнител продава имотите на паралии от миналото. Миналата седмица за поредна публична продан бе обявен домът и фабриката за гъби на фамилия Данаилови от областния център, които бяха едни от първите частни предприемачи в Благоевград.

 

П. Петрова

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене