Юрисконсултът на Горското Кристина Панкова положи клетва като съдия в РС – Благоевград, ще дели едно бюро с Е. Божков

65243-632x358

Юристката на Държавно горско стопанство Кристина Панкова е новият съдия в РС – Благоевград. На тържествения ритуал по встъпването присъстваха магистратите, както и родителите на новата съдийка. Председателят на съда Екатерина Николова изчете клетвата, а Кристина Панкова я повтори пред всички. За „добре дошла“ тя получи статуетка на Темида, с пожелание да бъде мъдър и справедлив съдия, както и екзотична бяла орхидея, тъй като това е първият назначен съдия от външен конкурс.

Кр. Панкова бе назначена от ВСС, след като спечели национален конкурс за районен съдия в конкуренция с десетки други кандидати за позицията. Тя има близо 10-годишен юридически стаж като юрисконсулт към ДГС – Благоевград и ГС – Петрич и ще се присъедини към наказателното отделение на съда, в което до момента работеха 5-има съдии. Панкова ще участва в разглеждането на наказателни и административно-наказателни дела.

Съдия Панкова ще бъде в един кабинет с наказателния съдия Георги Янев, който като опитен магистрат ще бъде неин професионален патрон и учител. Поради липса на кабинети, на практика новата съдийка ще дели едно работно място заедно със съдия Емил Божков, който има за приключване дела, започнати по времето, когато е командирован от разложкия съд.

„Съдия Панкова няма да идва на работа в заседателните дни на съдия Божков, докато Окръжен съд освободи кабинет за настаняването й в него заедно с другото очаквано попълнение на съда при финализиране на конкурса за вътрешно преместване този месец, а именно – съдия Гюлфие Яхова, която трябва да се премести в РС – Благоевград от РС – Златоград”, обясни административният ръководител на съда Екатерина Николова.

Вестник Топ Преса – днес.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене