Започна ремонтът на чешмичката „Щъркел” в Симитли, чисто нова ще е за Първа пролет

_thumb (2)

Така ще изглежда новата чешмичка „Щъркел”, емблема на Симитли в парка в центъра на града. Старата чешмичка ще е готова в новия си вид за Деня на пролетта, планират инициаторите на ремонта.

От първия работен ден в месец март започна полагането на основи за новия градеж, дизайнерско решение на главния архитект на община Симитли. Арх. Димитър Захариев е направил дарение с проектирането на чешмичката- емблема на града. Новият облик на това място ще се случи изцяло с дарения. Основен дарител е късметлията, уловил Богоявленския кръст миналата година Юлиян Айков. По негова воля, напомняме, той дари част от средствата, които християни даряват, когато целунат кръста.

Той постави и началото на нова благородна инициатива в община Симитли – след Йордановден част от средствата, които християни дарят, когато целунат Богоявленския кръст, да бъдат за благотворителност. Идеята бе подкрепена от късметлиите на Йордановден, вадили кръста от ледените води преди него, идеята прие и доброто дело ще продължи и юнакът с късмет на Йордановден тази година- 14-годишният Борислав Илиев.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене