Отвертката осъди, пребитата от него Милена Очкова

Милена

Бившият охранител на Братя Галеви Николай Радев – Отвертката осъди душничанката Милена Очкова, след като преди близо две години й бе нанесъл побой и изпочупил колата на младата жена, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Районният съд в Дупница освободи от наказателна отговорност и призна за виновна Очкова по дело за обида.

Съдебен състав с председател Добринка Зафирова наложи на подсъдимата административно наказание „глоба“ в размер на 1000 лв., представляваща обезщетение за причинените на Радев неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на честта и достойнството. Набитата от Радев, който е известен с това, че е приближен на избягалите от страната Братя Галеви, дама бе осъдена за това, че на 28 юли 2012 г. нарекла Николай „педе-

раст“, „боклук“ и „нещастник“ и отправила по негов адрес вулгарни псувни на майка, представляващо престъпление по чл. 148, ал. 1 от Наказателния кодекс. Очкова е осъдена да заплати и 40 лв. държавна такса. Освен това изправената на подсъдимата скамейка е осъдена да заплати на тъжителя и 12 лв. разноски по делото, както и 300 лв. адвокатски хонорар. Като неоснователно завишен е отхвърлен искът на Николай Радев обвиняемата да му плати обезщетение до 2000 лв.

Както сме писали, скандалът бе избухнал на дупнишката улица „Патриах Евтимий“ на 28 юли 2012 г. около 20.30 часа. Николай Радев бе засекъл Милена Очкова с колата си в квартал „Бешика“ и й бе нанесъл побой. Скандалът бе избухнал заради позната на Милена и дъщеря на известен лекар в града, по чийто адрес Радев говорел обидни думи. Очкова и Радев се изправили един срещу друг с автомобилите си, за да се изяснят. Нападателят Николай не само бе удрял Милена, но бе счупил и странично стъкло на колата й. Веднага след случилото се тя бе приета в частната болница в Дупница. Освен болки от нанесените й удари Милена Очкова беше много разстроена психически. Тя може да обжалва и протестира присъдата в 15-дневен срок, считано от 22 януари, пред Кюстендилския окръжен съд.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене