Момичето, презентирало делото на Левски по най-успешен начин в ПГ по МСС „ПЕЙО К. ЯВОРОВ“, Надежда Льогова пред вестник ГРАДЪТ: БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЧУЖБИНА? ИЗБИРАМ БЪЛГАРИЯ! ОТ ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА МЕ ВПЕЧАТЛИ САМОЖЕРТВЕНАТА МУ ЛЮБОВ КЪМ РОДИНАТА И ХОРАТА!

50

На всички читатели на вестник „Градът“ желая здраве и никога да не се отказват от това, с което са се захванали!

 

Симеон ВАЛЕНТИНОВ

В Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в гр. Гоце Делчев се проведе конкурс за най-добра презентация, посветена на делото на Апостола на свободата. Поводът бе 142-годишнината от обесването на Васил Левски.

Сред направените презентации се открои тази на ученичката от 10-и клас – Надежда Льогова. В своята презентация, гимназистката съчета своите исторически знания с богат илюстриращ материал и отлично аудио – визуално оформление и впечатли всички.

Впечатлени от успеха на този млад човек, ние от вестник „Градът“ поканихме Надето Льогова в нашия офис за интервю. Младите и кадърните хора трябва да се толерират и да им се дават криле, защото в тях е бъдещето. В последното се убедихме, след като направихме настоящото интервю с младото момиче. Впечатлихме се от жизнеността, от положителната енергия, от очевадната добронамереност и мъдрост…

Родена в село Мосомище, учи в Гоце Делчев в паралелка по хранително – вкусова промишленост. Мечтае да стане инспектор по храните, но не изключва варианта да се занимава с публицистика след това признание,… което, между другото, не е единствено. Преди време Надето Льогова печели и конкурс за най-добра презентация на делото на П. К Яворов. Утвърждава се като успял млад човек, но на въпроса какъв вкус има успехът, отговоря скромно и признава, че и е доста приятно от признанието и безпристрастната оценка за нейния труд. Типично по журналистически питаме шестнадесетгодишната ученичка, какво най-много я впечатлило в биографията на Васил Левски, след като направи презентация и отговорът е колкото стандартен, толкова и оригинален – „Любовта му към родината, към българите, към свободата… Няма смисъл човек да се прави на това, което не е..“, така мъдро отговоря госпожица Льогова на въпроса задължението или родолюбието и повлияха най-силно, за да направи брилянтната си презентация за делото на Левски.. С отговора си тя моментално ни презентира реалната си любов към една светла икона, един истински герой, какъвто е Дяконът – Апостолът на свободата.

Продължаваме с по-личните въпроси, питаме я как прекарва свободното си време и отговорът й не ни изненада – спорт. „Обичам да карам колело, да ходя сред природата… Младите хора в България  имат нужда от повече свобода, според мен. От повече разбиране…“, споделя Надежда, а от тона й звучи искреност, успоредно с думите. Ето защо решихме да я попитаме какво е мнението й за модата „Бягане в чужбина“ от страна на нейните връстници и от по-големите. „Само България. Тук искам да остана…“, отговоря Надежда, за което я поощряваме.

Накрая молим Надето Льогова за послание към всички наши читатели. „Да са здрави. Никога да не се отказват от това, с което са се захванали. Животът е борба.“

Думите й ще оставим без коментар, впечатлени и обнадеждени, че страната ни има бъдеще, щом растат такива млади и кадърни хора като Надежда. А на нас просто ни остава да им помагаме и да се грижим за тях, за Бъдещето си. Браво, Наде, дерзай, ти доказа, че успехът ти те следна във всяка една твоя крачка!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене