Банско и Закопане се побратимиха

109470-bansko-zakopane-01

Кметът на Банко Георги Икономов и кметът на Закопане, Полша Лешек Дорула подписаха на Договор за побратимяване  на двете  общини.  „Радвам се, че сме в Банско, за да подпишем това сътрудничество. В най-скоро време ще можем да направим обмен в културната сфера. Искам да поканя самодейците Ви отново да вземат участие в Международния фолклорен фестивал, който се провежда в града ни ежегодно, и да покажат пъстротата на българския фолклор“, каза Лешек Дорула и изрази увереността си, че двете общини ще работят успешно в областта на регионалноро развитие,  европейските проекти и еврофондове.

„Щастлив съм, че подписването на договора стана в този момент, защото и  Банско, и Закопане са утвърдени домакини на Световни купи. Ние работим заедно  вече дълги години и побратимяването бе още една крачка в бъдещото ни сътрудничеството. Имаме съвместна реализация на  проект «Банско – Закопане – Обмен на добри практики и сътрудничество за развитие и маркетинг на зимния туризъм»  като в рамките на проекта хотелиери от двете общини имаха възможността да обменят опит в сферата на туризма. Имаме намерение да си сътрудничим в областта на образованието, културата, спорта и туризма.  Това ще допринесе за създаване на връзки между жителите на двата планински  курорта“, каза градоначалникът Икономов.

На официалната церемония присъстваха и Якуб Флашински – II-ри секретар в Посолството на Полша в България председателят на Общински съвет Банско – Владимир Колчагов, Кржистоф Вишновски – председател на Общински съвет – Закопане, Мачей Вояк – председател на комисията по спорт и туризъм в ОбС Закопане, , зам. кметовете и секретарят на община Банско.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене