100 сдружения за саниране на панелки

photo_verybig_1401551

Сдруженията за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград станаха 100.

„Издадохме стотния брой удостоверение за сдружение, което означава, че гражданите са изключително активни, за което им благодарим“, каза зам.- кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева.

Заедно с екип от специалисти се обработват всички документи, подадени до този момент, а добрата новина е, че още 18 договора да бъдат подписани с Българска банка за развитие, след почивните дни в столицата, с което общият брой на подписаните договори ще стане 38.

От началото на кампанията Общинска администрация активно призовава гражданите да подават документи за учредяване на Сдружения, за да може по- бързо да бъдат сключени договорите за безплатно саниране, което ще осигури първи позиции на Благоевград в програмата.

Общинското ръководство апелира гражданите, които имат готови заявления за интерес и финансова помощ, да ги подават в деловодството на Община Благоевград, за да може да се премине към следващи процедури.

Попълването на документи за учредяване на сдруженията е безплатно. Предварителна информация може да бъде получена и на следните телефони 073/ 86 78 21-Даниела Паризова, и 073/ 88 44 37-Ваня Гатева, експерти от община Благоевград.

Жителите на Благоевград могат да намерят необходимата им информация за програмата за безплатно саниране и процеса на обработка на документи на началната страница на сайта на община Благоевград- www.blgmun.com.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене