Патриотичният фронт след консултациите – недоволни и от президента, и от правителството

20150224.rcjpqessra

Юлиан Ангелов и Борис Ячев с обвинения срещу Румяна Бъчварова и Теменужка Петкова

Неудовлетворени от консултациите с президента излязоха представителите на Патриотичния фронт Юлиан Ангелов и Борис Ячев. Те заявиха, че по темите от днес се е говорило и предишния път, но все още нищо не е направено.Според тях програмата на правителството не води до реформи и такива не се извършват. Не се прави одит на енергетиката, а министърът на енергетиката Теменужка Петкова е обвързана с контролните органи в тази сфера.

Патриотите смятат, че в коалицията няма чуваемост и диалог, за което пряко отговорна е Румяна Бъчварова – вицепремиер по коалиционната политика. Те отчетоха, че съдебната реформа също не е започнала. Двамата представители на Патриотичния фронт заявиха, че между президента и тях има повече разминавания, отколкото съвпадения. Те не са съгласни с провеждането на референдум за задължителното гласуване заедно с местния вот, защото това отново щяло да бетонира ДПС в местната власт.

Ангелов и Ячев заявиха още, че ще внесат свой законопроект за задължителното гласуване с идеята той да влезе в сила още преди местния вот. От Патриотичния фронт не са съгласни и с електронното гласуване, защото България е държава, в която могат да се очакват фалшификации. Те се обявиха и против мажоритарния вот.

На въпрос на БЛИЦ, дали президентът е разисквал темата за разширяване на правомощията си, те заявиха, че това не е обсъждано с тях и затова не са изразили позиция. Те обаче отказаха да я представят и пред журналистите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене