Футболен турнир за девойки събра 6 отбора в Благоевград

109285-futbolen-turnir-devoiki-02

Цели шест отбора се включиха в първия за годината футболен турнир за девойки до 14 години. Проявата в зала „Скаптопара“ е организирана в програма на БФС, а домакин бе благоевградския клуб „Спортика“. Благоевградските момичета участваха и с два отбора – „Спортика – 1“, водена от Гергана Мазнева, и „Спортика – 2“, водена от друга националка – Вероника Гоцева.

Именно и вторият отбор спечели турнира в Благоевград, след като на финала победи „Ботев“ Кюстендил след изпълнение на дузпи, а в редовното време резултатът бе 0:0. В мача за третото място „Места гърлс“ от Хаджидимово победи „Спортика – 1“ с 3:1.

Другите два отбора, които участваха на турнира в Благоевград бяха „Миньор“ Перник и „Марек 2007“.

В предишните години в турнира участваха най-много 4 отбора, но с включването на „Ботев“ Кюстендил и „Марек 2007“ броят на отборите нарасна.

Сред зрителите в зала „Скаптопара“ беше един от шефовете на аматьорската футболна лига – добре известният в Пиринския край Тодор Праматаров, както и председателят на ОС на БФС в Кюстендил Спиро Сираков.

Днес от 13:00 часа женският футболен отбор на „Спортика“ ще приеме шампиона на Македония „Кочани“ в първата си среща за 2015 година.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене