Новият шеф на НЗОК: Магистър с поне 8 години стаж – лекар или икономист

нзок

Шефът на Втора градска многопрофилна болница в София Глинка Комитов фаворит за поста

Изискванията, на които трябва да отговаря новият шеф на НЗОК, бяха определени на комисия в Народното събрание днес. Освен лекар, той може да бъде и икономист. Трябва да има образователна степен „магистър“ и 8 години трудов стаж.Очаква се избиране да възпали челна среща между различните позиции на ГЕРБ и Реформаторския блок. Все още непотвърдена информация сочи, че фаворит за поста е Глинка Комитов. В продължение на 8 години – от 2002 до 2010-а, той беше зам.-директор по медицинскитедейности на НЗОК, а след това оглави здравнатакаса в София. Към момента Комитов ръководи столичната Втора градска многопрофилна болница. Членовете на комисията решиха да вкарат още двама представители на пациентските организации в надзора на здравната каса.

Генерал Стоян Тонев призова комисията да избере председателя на НЗОК с пълен консенсус, както постъпват във френския парламент.

Досегашният шеф Румяна Тодорова е написала в заявление, че мандатът й е изтекъл и тя не е в състояние да изпълнява задълженията си. Лъчезар Иванов от ГЕРБ обаче контрира, че в договора й е посочено, че тя трябва да е на отговаря за поста до назначаването на нов председател. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене