Разкриха оръжеен склад в Стара Кресна, ползван от убийците на Орхан Изиров

5

Оръжеен склад в Стара Кресна, ползван от убийците на Орхан Изиров, е бил разкрит при последваща полицейска операция, това съобщи преди минути главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който присъства на годишния отчет на ОД на МВР – Благоевград. В тайник в къщата са намерени автомат „Калашников” с база за оптичен прицел, картечен газов пистолет и боен пистолет „Макаров”, както и множество патрони за тях.

Разкритието е направено преди три дни след като Окръжен съд -Благоевград е разрешил претърсване на обекта. Допълнително е намерен и пакет с 430 г хероин.

Без име

„Това е фабрика за убийства, предстои да се изясни дали тези оръжия са ползвани и за други престъпления, добави главният секретар.

1

2

4

4

Роднина на Георги Георгиев, обвинен с Радослав Валеов за убийството на О. Изиров, е бил уличен в контрабанда на цигари при митническа проверка на ГКПП – Кулата. Той бил един от шофьорите на пътническия автобус по линията Солун – София, в който на 11 февруари са открити 42 мастербокса цигари. При претърсване в дома на шофьора в Сандански е открит канабис.

По думите на С. Лазаров случаят е показателен за „родова престъпност”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене