Бебе на три дни умря от кръвоизлив в мозъка, родителите винят лекаря, извадил бебето с щипци

bebe-50739-500x334

Новородено е издъхнало 3 дни след раждането си от мозъчния кръвоизлив в пазарджишката областна болница. Според майката на бебето Веска Михайлова и бащата Георги Ценов причина за фаталния край на сина им Христо е лекарска грешка на медика, израждал детето, пише „Телеграф“.За смъртта на детето двамата обвиняват д-р Петко Чолаков от отделение „Акушеро-гинекологично“ в здравното заведение, който е извършил раждането. 19-годишната родилка е била приета на 4 февруари около 22 ч. и в 10 ч. на следващия ден е била преместена в родилна зала, тъй като получила контракцииза предстоящото раждане. Бебето се появило на бял свят час по-късно.
Според майката Веска д-р Чолаков се забавил с израждането на бебето й, тъй като тя искала да й направят цезарово сечение, но лекарят преценил, че бебето ще излезе по нормален път и използвал акушерски щипци, за да го извади.
Минути по-късно докторът съобщил на родителите, че детето е в критично състояние.
Малкият Христо живял само три дни и въпреки усилията на лекарите починал. Неонатолозите включили детето веднага на силни антибиотици, но отокът в мозъка се развил и довел до леталния изход. Самият д-р Чолаков катнегорично отрича вината си. По думите му е направил всичко необходимо за нормалното израждане. В момента върви проверка в болницата . регионалната здравна инспекция пък се самосезирала от медиите и ще разпореди проверка. родителите смятат да търсят възмездие в съда./Блиц

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене