Лукашенко разкри тайни от 16-часовия маратон на „нормандската четворка“

20150212.zslsfhtowo

Минск, Беларус

Държавните лидери не мигнали през цялата нощ и изпили няколко кофи кафе

Безпрецедентните 16-часови преговори за украинската криза, които завършиха окончателно със споразумение за примирие в Източна Украйна, са били изключително добре осигурени в материално-битово отношение, похвали се президентът на Беларус Александър Лукашенко. Домакинът на съдбовната среща отбеляза, че „исторически документи са се раждали много, но най-важното сега е те да бъдат реализирани, а това няма да стане за една нощ“, предаде ТАСС. След това той разказа някои подробности от пребиваването на високите гости в Двореца на независимостта в Минск.„Вие видяхте как беше организирано всичко. Похапнаха си от всичко, което произвеждаме в Беларус – омлети, кашкавал, млечни продукти. Изпиха и няколко кофи кафе, каза президентът.

Той допълни, че през продължилите през цялата нощ преговори експертите от делегациите са спели на смени, а държавните глави не са мигнали. „Всичко обаче приключи нормално, бяхме им осигурили добро настроение“, отбеляза Лукашенко.

Един от най-коментираните и знакови епизоди от преговорите, за които тепърва ще излизат подробности, бе счупената зелена химикалка в ръцета на Владимир Путин в един от напрегнатите моменти около кръглата маса. Руският президент засега не е разказал как точно и защо е станал инцидента с канцеларското пособие.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене