Местния печат

печат

„Вяра“

Кухата фирма „Брал” на Емил Дерменджиев дърпа по 150 г злато на ден от Струма, унищожи коритото, потоп заплашва Коняво и Гирчевци, наказват ги с глоба от 2000 лв., щетите за 600 000 лв.

Фирма „Брал” ЕООД ударно добива не баластра, а злато от коритото на река Струма край Кюстендил. Това заяви за вестник „Вяра” главният инженер на „Напоителни системи” – Дупница Виктор Мантарков.

Нанесените поразии са за над 600 000 лв. При порой по незаконно издълбаните канали Струма може да отнесе Коняво и Гирчевци. Фирмата обаче е куха, не разполага с финансов ресурс, управителят Емил Дермеджиев е гол като пушка, гърба му пази един от най-богатите бизнесмени в страната от Банкя Даниел Радев, собственик на РДП-София, която разполага с концесия за добив на инертни материали в реката и в момента копае край Бобошево.

Дуньо разби бакалия, след като „разби” сърцето на д-р Пламен Соколов, кюстендилецът влезе на топло

36-годишният кюстендилец Евгени Радойски, по прякор Дуньо, бе спипан от полицията, след като открадна хранителни стоки от магазин в Кюстендил. Това е поредният сблъсък на Дуньо с униформените. Миналата година от него пострада известният дупнишки лекар Пламен Соколов. През ноември медикът пусна в жилището си в кв. „Байкал“ на ул. „Поп Харитон“ като наемател Дуньо, който бе излязъл седмица по-рано от бобовдолския затвор.

Трагедия в Благоевград: Охранителят и баща на две деца Антон Кьосев пробва да се обеси на 7-ия етаж, но примката се скъса, загина на място

56-годишен охранител загина, след като скочи от седмия етаж на панелното си жилище в квартал „Струмско” в  Благоевград. Антон Кьосев, баща на две деца, загинал на място след полет от 20 метра  пред жилищния си блок на улица „Яне Сандански“ №3, блок 5 А. Съседите му са в шок, след като видели летящото му тяло. Мъжът живеел във фамилния апартамент заедно с дъщеря си Павлина и зет си, съпругата му е починала преди две години.

Директорът на ДЗИ Коста Чолаков: Изплатихме обезщетение на Боре Силата за изпепелената дискотека в Благоевград, няма дело срещу нас за 250 000 лв.

ДЗИ е изпълнило коректно своите задължения и е изплатило обезщетение на Борислав Николов, известен с прякора Боре Силата, според всички представени и доказани разходнооправдателни документи, това съобщи в официално писмо до вестник „Вяра” Коста Чолаков – председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на дружеството.

Прометей продава борина за 1 лв. на пазара в Благоевград, 78-год. Георги Димитров: Изплащам 1000 лв. кредит с пенсия от 120 лв. 

Като истински Прометей, познат ни от древногръцката митология, 78-годишният Георги Димитров продава борина на пазара в Благоевград. В сибирския студ стои до мостчето на пазара и предлага „топлинка”. Връзката продава за 1 лв. „Какво да правя, нямам избор!? Пенсията ми е 120 лв. и за нищо не стига, като препродавам боринката, си изкарвам по някой лев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене