Синът на екскмета на Банско заловен да шофира с рекордните 3.39 промила

дрегер

Синът на бившия кмет на Банско Александър Краваров – Ивайло, бе осъден условно заради шофиране след употреба на алкохол. 34-годишният банскалия е засечен пиян зад волана при полицейска проверка в Симитли, пише „Струма бг“.

Към 18 часа патрулиращият екип спрял край кафе-бар „Натали” лек автомобил „Ауди А4“, управляван от Ивайло Александров Мутафчиев. Водачът бил подложен на тест за алкохол и дрегерът отчел 3,39 промила.

Високата алкохолна концентрация е потвърдена и от химическата експертиза, която била направена въз основа на кръвната проба на банскалията. Той е подведен под наказателна отговорност по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на автомобил с концентрация на алкохол над 1,2 промила, но до разглеждане на дело по общия ред не се стигна, защото призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.

Ивайло Мутафчиев се съгласи да понесе наказание от 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската му книжка се отнема за 1 година. Споразумението е в сила, след като беше одобрено от съда.

До момента синът на бившия кмет на Банско беше с чисто съдебно минало. Младият банскалия е женен и се занимава със строителен бизнес чрез едноличната си фирма ЕТ „НАТАЛ-АК – Александър Иванов – Ивайло Мутафчиев”, която е регистрирана на домашния му адрес на ул. „Черно море”. Той управлява и фирмата „Александриа” ООД, която е със седалище в Добринище, в едноименния комплекс за SPA, дружеството е собственост на Магдалена Топузова и Люба Хаджипопова. Първата е близка приятелка на Ивайло, а преди няколко години двамата бяха на екзотично пътешествие на Изток. При обиколката посещават малко известната държава Бутан, където заснемат уникални кадри, които бяха използвани за клипа на певицата Нети.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене