ВНИМАНИЕ! Агенция взима пари за празни обещания, че детето ви ще бъде звезда

62816-632x358Moдна агенция обещава на родители бляскава кариера на децата им като модели или актьори. Това, което те трябва да направят, е да платят известна сума. След плащането обаче нищо не се случва с обещаната бляскава кариера. За това сигнализира зрител на Нова телевизия. Поблазнена от светлините на прожекторите и от желанието на детето си да стане модел или актьор, една амбициозна майка регистрира сина си в сайта на фирма за кастинг за талантливи деца. Обещанията звучат добре – участия в телевизионни реклами и филми. Изпраща SMS на стойност 6 лв. Още на следващия ден получава обаждане от жена, която се представя за Рени Димитрова.

„Казаха ми, че детето ми е одобрено, че ще направят договор за три години, ще му бъде плащано за участие във филми, новели, реклами, по телевизия, национална телевизия. Трябва да заплатя две такси, които гарантират неговото участие, нещо като регистрация в тяхната фирма. След това ни обещаха големи печалби, защото детето ми е атрактивно”, разказва майката.

За да започне кариера и да потекат печалбите, тя платила по куриер на кастинг агенцията – един път 53 лева и втори път – 39 лева. След като плаща близо 100 лева на куриера, майката многократно се опитва да се свърже с жената от кастинг агенцията. Така и не успява.

В интернет откриваме още много оплаквания на родители. На адреса на фирмата не открихме никого, а само лист с посочен телефон за контакт.

Така и не е ясон има ли служител на име Рени Димитрова и защо по телефона тя обещава на родителите договори и бляскава кариера за техните деца. Действително на сайта на кастинг агенцията има само разяснение за какво отиват парите. Може да го прочете всеки. Ако успее да отвори сайта. А какво се случва в действителност след плащане на парите – знаят само родителите и мистериозната госпожа Рени Димитрова./БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене