В Благоевград организират ученически конкурс, посветен на 70 години от края на Втората световна война

rim_blagoevgrad_muzei_bla

В Благоевград организират конкурс, посветен по повод 70 години от края на Втората световна война. В надпреварата участие могат да вземат ученици от VIII до XII клас. Конкурсът се провежда в два кръга. Първият е тематичен кореспондентски кръг, а втория викторина, който е и финален. Кореспондентския кръг се провежда дистанционно в писмен вид, а на финалния се отговарят устно пред комисия. Крайният срок на първи етап от конкурса е до 27 февруари.

Отговорите на участниците трябва да бъдат изпратени не по-късно от посочената дата /27.02.2015г./ в писмен вид в Регионален исторически музей – Благоевград. Резултатите от него ще бъдат обявени в 5 дневен срок. Класиралите се в следващия етап се явяват на 6 март в залите на РИМ – Благоевград, когато е финалния кръг. Той е подготвен във формата на викторина. На него участниците ще отговарят устно на въпросите на журито.

На 19 март ще бъде проведена кръгла маса с участниците от конкурса, студенти, историци и представители от Военна академия „Г.С.Раковски”, на която ще бъдат връчени наградите на победителите.

Съревнованието е част от общинския конкурс „Училище на годината”, което носи допълнителни точки на участниците.

Новини от Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене