Касапница в кафене: Клиент заби нож в гърба на младеж, сряза ръката на приятеля му

 32-01-01-DRAGOMIR-copy

25-г. Ангел Григоров е в реанимация с прободен бял дроб и опасност за живота, 21-г. Драгомир Недков се скрил зад бара, но ножарят го настигнал, замахнал да го заколи…

Рецидивист намушка с нож двама клиенти в заведение, като ги нападна, докато пият кафето си, жертвите са младежи, двамата са в болница, единият с опасност за живота. Иван Жудев от с. Яхиново, известен с буйния си нрав, седнал на чаша ракия още от сутринта в кафене в центъра на село­то. Около 10 ч. 21-г. Драго­мир Недков и 25-г. Ангел Гри­горов влезли в заведението и си поръчали кафе. Седна­ли с гръб към вече пияния 77- г. Иван Жудев. Внезапно Жудев, известен с прякора По- по, станал, извадил кухнен­ски нож и нападнал в гръб Ангел Григоров. Драгомир Недков като видял, че прия­телят му е намушкан, се опи­тал да се скрие зад бара, но в този момент развилнелият се бивш миньор Иван Жудев го нападнал. За да се пред­пази от острието, младежът сложил лявата си ръка пред лицето и ножът прерязал су­хожилието на китката на ръ­ката му. Останалите клиенти в кафето се разбягали от страх и ужас. Разиграл се екшън като в криминален филм. В крайна сметка бар­манката успяла да озапти пияния клиент и го изхвър­лила навън.

Репортер на в. „Струма“ откри в болничната стая в ортопедично отделение на общинската болница в Дуп­ница Драгомир Недков, кой­то още бе в шок от прежив­яното. Ето какво разказа той за злополучния инцидент:

„Отидохме на кафе в цен­търа на селото. Имаше нас­ядали хора по масите, там беше и Иван Жудев. Седеше на маса зад нас. Изведнъж извади нож и го забоде в гър­ба на Ангел. Аз се стреснах и се опитах да се скрия зад бара, но той ме настигна и замахна с ножа. За да се предпазя, сложих ръката си пред лицето и той сряза су­хожилието на китката ми, иначе щеше да ме заколи. Ангел си тръгна с кървяща рана на гърба. Мен брат ми ме докара в болница, раз­брах, че и Ангел Григоров е докаран с лека кола в бол­ницата. Някой е позвънил на тел. 112, на място са прис­тигнали две линейки и поли­ция. Няма други ранени.

Не сме се заяждали с то­зи човек. Той е агресивен, като се напие. Не му е за пръв път пиян да налита на бой. Сигурен съм, че не ни познава, а щеше да ни зако­ли“, разказа ужасеният Дра­гомир Недков.

Баща му сподели: „Иван Жудев е опасен за хората от с. Яхиново, напие се и вади пистолет, налита на бой. Той е бивш миньор, взема 840 лв. пенсия и по цял ден пие и се заяжда с хората. Живее сам и е озверял, лежал е в затвора няколко пъти, единия път за убийство. На събора на селото размаха газов писто­лет пред едно от заведения­та. Задържаха го за 24 ч., гло­биха го 500 лв. и го пуснаха. Той е опасен за хората“.

Другият ранен младеж, 25- г. Ангел Григоров, е настанен в реанимация нахирургично- то отделение на общинската болница с прободен бял дроб. Има опасност за живо­та му. Хирурзите са направи­ли дренаж на раната, но със­тоянието му е тежко.

Иван Жудев е задържан за 24 ч. в РУП – Дупница. Кри­миналисти разпитват оче­видците на инцидента. Поли­цията ще иска от дежурен съ­дия да постанови мярка „за­държане под стража“ за 72 ч. за рецидивиста Иван Жу­дев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене