М. Топузова: Полицаи от Банско фалшифицират протокол от ПТП, прикриват сина на бивше ченге шофирал без книжка

rpu

Свидетели готови да се подложат на детектора на лъжата, за да докажат, че зад волана на джипа е бил Антон Петлов, а не приятелката му, която дори не е бил а вколата…

Полицаи от Банско се опитват да вкарат младо момиче от гр. Добринище в схема, която да оправдае сина на техен бивш колега за участието му в ПТП. Това твърди Магдалена Цветкова Топузова от гр. Добринище, която заедно с баща си от няколко дни се опитва да убеди органите на реда, не акт №513320 от 04.02.2015 г., изготвен от полицая Нико­лай Шопов, както и съпътс­тващият го протокол са с невярно съдържание.

Случката с ПТП-то е опи­сана във възражението, кое­то девойката изпрати в РУП – Банско:

„На 04.02.2015 г., около 12:30 часа, управлявах авто­мобил „Ситроен“ с номер Е 7768 КА, в колата до мен бе­ше Тодор Бельов. Карах по улица „Юрий Гагарин“ в гр. Добринище с бавна скорост, защото валеше сняг. Завих по улица „Иван Попов Деницин“, колата ми поднесе и аз спрях на около 2 метра след завоя. От средата на улица „Иван Попов Деницин“ видя­хме джип, който идваше към нас с висока скорост. Мом­чето зад волана на джипа бе­ше Антон Петлов. Тодор ка­за: „Този няма спре“, но Ан­тон наби спирачки и се опи­та да спре. Тодор почна да вика: „Не може, не може да спре“. Последва удар. Слязохме от колите, нямаше пострадали. Обадих се на брат ми Александър Топузов, а Антон Петлов се обади на баща си. Пръв пристигна брат ми, попита Антон дали има документи и така раз­брахме, че джипът не е ми­нал преглед. Пристигна и ба­щата на Антон Петлов, който започна да се кара на сина си защо кара бързо, след ка­то няма книжка. Брат ми се обади в полицията. По-къс- но дойде и приятелката на Антон Петлов.

Полицаят, който дойде на мястото на ПТП-то, попита дали имам каско на автомо­била. След като ми даде ак­та, видях, че произшествие­то е описано неправилно, а за шофьор на джипа е посо­чена приятелката на Антон, която изобщо не беше в ко­лата и дойде много по-къс- но, след като колите вече се бяха блъснали. Възразих за името и невярното описание на ПТП-то, но полицаят ми предложи да се разберем по­между си. Аз отказах. Поли­цаят и приятелката на Антон Петлов влязоха в патрулна- та кола и след 5 минути из­лязоха.

На мястото дойде още ед­на патрулна кола. Полицай, когото не мога да назова по име, предложи да отидем до МВР – Банско и да „направим натривки от волана на авто­мобила!“. После се извини, че бърза, и си замина.

На мястото на ПТП-то не се случи нищо друго, освен че ми бе връчен акт и прото­кол с невярно съдържание.

Моля да разгледате възра­жението ми, ако не, ще уве­домя МВР – Благоевград“.

Според протокола от пътното произшествие полицаят, който го е изготвил, е Нико­лай Шопов от РУП – Банско. Като водачи на двете коли, участвали в ПТП-то, действи­телно са посочени 2 женски имена – на Магдалена Цвет­кова Топузова и на/не се че­те/ Кръстева Сираджова.

Според бащата на Магда­лена – Цветко Топузов, вто­рият полицай, пристигнал на местопроизшествието, бил Станушин. Той сам му се представил на следващия ден в полицейското управле­ние, когато обяснил на Топу­зов, че колегата му Шопов си е свършил перфектно рабо­тата. „Ако искате – жалете се“, отсякъл Станушин и от­пратил таткото.

Проучване на „Струма“ ус­танови, че бащата на Антон Петлов е Динко Петлов, бивш полицай, в момента хо­телиер. Каква е връзката между предишната му про­фесия и опита на полицая Шопов да покрие сина му, шофирал според свидетели­те с превишена скорост и без книжка кола, която не е минала преглед, тепърва ще се доказва.

Семейството на Магдале­на Топузова е категорично, че ще иска случаят да се из­ясни в съда. Тя и приятелят й Тодор Бельов са готови да застанат пред детектор на лъжата, за да докажат, че зад волана на джипа е бил Ан­тон Петлов, а не приятелка­та му, която дори не пътува­ла с него.

„Благодарен съм на Бога, че само колите са ударени и дъщеря ми е невредима, но ако сега замълчим, утре мо­же да стане нещо много по- лошо, коментира Цветко Топузов.

Вестник „Струма“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене