Разчистиха свлачището на Е-79 в Кресненското дефиле

свлачище

Свлачище отново падна и блокира Кресненското дефиле при местността „Османска чешма“, в близост до Симитли.

В 10.40 часа започна разчистването му. Скалната маса – 10 куб. метра, се свлече върху двете пътни платна около 9 часа тази сутрин. Движението, регулирано от патрул на Пътна полиция-КАТ, се осъществяваше на етапи през намиращата се покрай свлачището отбивка.

За освобождаването на пътя пристигна фадрома на пътноподдържащата фирма, която започна разчистването. На място бе директорът на Областно пътно управление инж. Христо Атанасовски. Обмисля се отцепването на лентата в посока Кресна и създаване на временна организация на движението, тъй като целият скат е опасен. След огледа му, извършен от специалисти, се взе решение в началото на следващата седмица да започне обрушването му.

Свлачището в местността „Османска чешма“ пада няколко пъти, скалите в протежение на около 50 метра от пътя са напукани, някои от тях се държат единствено на изгнилата вече мрежа. Как ще стане обрушването на ската ще стане ясно тези дни. Обмисля се и натрупване на скална маса между ската и лентата в посока Кресна, за да спре евентуално ново свлачище. Временната организация ще бъде като при свлачището край село Мурсалево, предаде БГНЕС.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене