Зам. губернаторът Асим Адемов новодомец в държавното жилище, обитавано от Муса Палев, съседното още под ключ заради скандала с оборудването му

асим адемов

Заместник областният уп­равител Асим Адемов получи ключовете от държавния апа­ртамент на Областната адми­нистрация в Благоевград, обитаван до миналата годи­на от бившия губернатор Муса Палев. След отстраняване­то на Палев жилището оста­на свободно няколко месеца.

Преди Палев в апартаментчето от 38 кв. м в общежи­тието на улица „Иван Михай­лов“ 49 живееше бившият заместник областен управи­тел Георги Баханов, който е от Сандански. Стаята с едно легло, кухненско боксче и тоалетна преди 2 г. претърп­яла само боядисване на сте­ните и била сменена талашитената входна врата, спомни си Палев, който в момента е депутат. Самият той преспал в жилището в Благоевград само десетина пъти и оставил гарсониерката в много доб­ро състояние, по негова собствена преценка.

Вероятно с това е съгла­сен и Адемов, който е от гърменското с. Дъбница, защо­то поне засега няма намере­ние да> ремонтира нищо.

Въпросът с второто жили­ще на Областната админис­трация, което е срещу апа­ртамента на новодомеца Асим Адемов, все още е висящ. То е под ключ, а от областната управа още не са решили какво да правят с не­го заради скандала, с който им го остави бившият замес­тник областен от Петрич Ди­митър Капитанов.

Както писахме, той поръ­чал на своя глава оборудва­не за 13 000 лв., което об­ластната управа не смята да плати, а фирмата-доставчик „Престиж Бизнес“ още не си го е прибрала обратно, как­то се закани.

Държавните апартаменти на територията на Благоев­град всъщност силно интере­суваха Димитър Капитанов, най-малкото защото бяха в ресора му като заместник-губернатор. Още през август 2013 г., когато на прескон­ференция бе представен за

пръв път на медиите, Капита­нов обяви, че се ангажира с незабавното решение на проблема с 51 апартамента – държавна собственост, кои­то не са актувани, в тях от де­сетилетия живеят наематели, настанени там по линия на някогашните работещи дър­жавни предприятия и остана­ли и след раздържавяването им, при това без да плащат никакъв наем. Капитанов се зарече, че проблемът с въп­росните жилища ще е пър­вият, който ще реши. За 1 г. на поста си той не направи нищо и до момента нито про­цедурата по актуване на жи­лищата е започнала, нито някой се е сетил да търси наеми със задна дата на оби­тателите им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене