Спад на престъпленията в Банско през миналата година

108856-otchet-rup-bansko-01

Кметът на община Банско Георги Икономов присъства на среща във връзка с годишния отчет за дейността на Районно управление „Полиция“ – Банско. В срещата взеха участие директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград Васил Митов, зам. директорът Христо Разсолков и прокурор Айше Джамбазка към Районна прокуратура съд – гр. Разлог.

От анализа за дейността на полицейското управление за 2014г., стана ясно, че през изминалата година се наблюдава спад на извършените престъпления, благодарение на допълнително командированите в Банско полицаи. Подписано споразумение между ОД на МВР и Община Банско осигурява средствата, необходими за командироване на полицаите в курорта. Полицейското ръководство докладва за упражняването на постоянен контрол в питейните заведения по отношение на посещения от непълнолетни лица, както и извършването на проверки в нощните барове за спазване на обществения ред и правила. Управлението в Банско е на четвърто място в областта по оперативна работа и разкрити престъпления. Васил Митов очерта някои от най-важните приоритети за 2015г., които включват противодействие на незаконната емиграция, ограничаване на престъпленията срещу личността, противодействие на организираната престъпност, ограничаване на контрабандната дейност и допълни, че по време на състезанията от Световната купа в Банско ще бъдат командировани още 30 полицая с цел недопускане на нарушения и обезпечаване на обществения ред.

 

„През 2015г., освен състезанията по ски, в Банско ще се проведат редица летни фестивали, което ще наложи обезпечаване на обществения ред. След зимните месеци ще продължи работата по проекта за водния цикъл, който изисква съдействие за организация на движението от страна на полицейските служители. Съвместни патрули по пътя Банско – х. Вихрен през лятото трябва да регулират движението, тъй като през почивните дни е доста натоварено. Очаквам да изготвим заедно промените в Наредба № 1 на Община Банско, касаеща подобряване на контрола и обществения ред в курорта“, изтъкна Икономов и настоя да бъдат взети по-твърди мерки при вандалски прояви на детските и спортни площадки на територията на общината, като нарушителите да бъдат санкционирани по Указа за дребно хулиганство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене