Камък удари линейка в прохода Предел

линейка

Опасност от падащи камъни има в Кресненското дефиле, скален къс удари и извади от строя линейка в прохода Предел на пътя Разлог-Симитли.

Към 22.30 часа снощи линейка на ФСМП-Разлог, движеща се в посока Благоевград, за да внесе кръвни продукти от Кръвна банка в областния град бе ударена от камък. В резултат на удара се е разкъсала гумата на спешния автомобил. Доставката до Разлог е извършена от специализиран автомобил на ЦСМП-Благоевград. При инцидента няма пострадали.

Голям скален къс е паднал тази нощ и на ГП Е-79 в Кресненското дефиле, за щастие не се е потвърдил първоначалният сигнал, че камъкът е ударил преминаващ автомобил.

В дефилето и прохода Предел има предпоставки за пътнотранспортни произшествия заради падащи камъни. Вече 12 часа в района на Благоевград вали проливен дъжд, който през нощта премина в сняг. Образува се 10-сантиметрова снежна покривка. Към 4 часа обаче снегът премина в пороен дъжд, който стопи образувалата се снежна покривка, валежите продължават.

Силно е повишена лавинната опасност в Рила и Пирин, предпоставки за свличане на снежни маси има и на пътя от Благоевград за ски-писта „Картала“ в Рила планина. Преди три години там падна огромна лавина, пътят бе затворен за над седмица. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене