В Осиково очакват финансиране за проблемния пътен участък, който всеки ден се руши и може да остави цяло село без достъп

пътя осиково

В Осиково очакват финансиране за проблемния пътен участък, който всеки ден се руши и може да остави цяло село без достъп. Това каза кметът на девинското село Осиково Велин Палигоров. Кметът заяви, че е разговарял с областния управител на Смолянска област Недялко Славов, запознал го е с проблема и е получил уверение, че проектът ще се разглежда с приоритет за този регион. Преди седмица комисия от Смолян е направила ново заснемане на мястото, приложен е актуализирания проект, който е за около 170 000 лв. и Палигоров вярва, че вече ще има финансиране.
По думите му, има реален шанс през лятото да започне изграждането на подпорна стена на проблемния участък на пътя за Осиково, където преди три и половина години се активизира свлачище и половината от пътното платно се свлече в пропастта под шосето. Палигоров каза още, че в момента и в техния район вали сняг, но нямат проблеми. Навреме се почистват пътищата. Кметът заяви, че при тези снеговалежи в момента нямат проблем и с електроподаването. След големите електроаварии, които бяха при падането на първия снеговалеж в края на месец октомври миналата година и пет дни в селото нямаше ток, от електрическото дружество са почистили трасето и сега са подготвени за действия при усложнена метеорологична обстановка. „От дружеството явно си взеха поука, че трябва всичко да се прави навреме, за да не се стига да такива екстремни ситуации”, подчерта Палигоров.
Даниела БОЙКОВА

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене