Братовчеди се биха с брадва и камъни заради имот

61187-632x358

50-годишният санданчанин Николай Майсторски е приет с комоцио в хирургично отделение на МБАЛ „Свети Врач”след скандал с първия му братовчед Любомир Чорбаджийски.

Свадата между двамата станала вчера в село Драката, община Струмяни. Николай пуснал конете си на паша, те влезли и изпотъпкали градината на Любомир. Той помолил братовчед си да изкара животните от имота му.  Това вбесило Николай и той хвърлил шишето с мляко, с което хранил агънцата, по Любомир, подгонил го и започнал да го души. В опита си да се защити, Чорбаджийски взел летва и го ударил по главата.

Майсторски грабнал камък и подгонил братовчед си. Любомир успял да да се добере до колата си и потеглил, а братовчед му го подгонил с брадва. Чорбаджийски избягал, а Николай ядосан разбил входната врата на бащината му къща и се обадил на 112.

След малко в селото пристигнала полиция. От двамата братовчеди са снети показания. Няма арестувани.

Двамата посетили Спешен център – Сандански, Майсторски е оставен под наблюдение в болницата, Любомир е освободен за домашно лечение. Той е подал жалба в полицията срещу братовчед си Николай Майсторски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене