Коментар – не, факти: парите от наркотиците финансират тероризма; Брендо напуснал страната. Де е България?!…

Cocaine

Коментар – не, факти. Факт е, че част от парите, получени от продажба на наркотици, финансират терористичните групировки по света. Някои от тях си имат не само търговия с дрога, но и добре изградено производство, както и мрежа от корумпирани представители на институциите, за да бъдат гарантирани мрежите за пренасяне и продажби. Факт е, че „Евелин Банев-Брендо е напуснал България преди около три месеца, съобщава „Дневник“, като се позовава на два независими източници. Осъденият на две инстанции в Италия за ръководител на международна група за трафик на кокаин беше с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, но му беше наложена забрана да напуска страната…. Адвокат Ина Лулчева, която го защитава по този процес, заяви, че подзащитният й няма интерес да нарушава забраната да напуска страната, но тя няма информация къде е той.“

Де е България? Няма да цитираме или пишем за прекрасната песен, която би трябвало да знае всеки българин. Де е България по отношение на наркотиците и тероризма. Наркотиците са забранени, но могат за по-малко от 3 минути да бъдат закупени във всеки град и дори във всяко село /в не малка част от страната/. Значи – достатъчно достъпни и показно видими. Наркозависимите, за разлика от наркобароните, оправдават заплатите на част от институциите и, за да не се допусне пробив в добре изградената система, дори в затвора употребата продължава. Недопустимо там е само метадоновото или друго съвременно лечение, което би притеснило финансово наркодилърите. Настанените в терапевтични общности извън България наркозависими повече от 3 години,  биват връщани с европейски заповеди, за да изтърпят наказания от 4 месеца до 1 година, за „тежкия си грях“, че като малолетни или непълнолетни са повярвали на ширещата се пряка и непряка реклама за безвредността на някои наркотици и положителното им влияние върху човешкия организъм, здраве и щастие. Лечение в неговия цялостен медико-психо-социален съвременен вариант в държавата ни няма, въпреки системното настояване и посочени ефективни световни модели от общинските съвети по наркотични вещества, НПО и майки на зависими. Чудовищното насилие и трагедии в семействата с употребяващи дрога са „любезно“ предоставени за разрешаване от държавата на жертвите. Последните трябва да се справят и с друг проблем, от който родната им страна дипломатично е абдикирала – заложните къщи – легални и нелегални, които 24 часа приемат крадени вещи и дават пари за дрога, а някои от тях и директно дози от нея. В същата система попадат и залаганите лични карти, които престояват или „се възпроизваждат, движат“ в легални или нелегални лихвари и често обслужват наркомулетата. Финансовото благополучие и демонстрираната независимост от законите на наркобароните и системното обучение в историческа и духовна безпаметност на българските деца води до издигането в култ на престъпниците и начина им на живот. Резултатите, нежелани за възприемане от обществото ни, но достатъчно очевадни, са: ученици от 7 до 12 клас, самопредлагащи се да продават и продаващи дрога в училище на връстниците си, със самочувствие на лидери и авторитети.

Де е България по отношение на тероризма – благоприятна среда за подготовка; логистика; подмяна на ценности; манипулация; преминаване и престой на терористи; настаняване на хора, с неустановяема реално самоличност; необходима територия, която самите терористи пазят засега и защо – въпроси на които, ако имахме добре подготвени и ЗАЩИТЕНИ разузнавачи, щяхме да имаме отговор. Щяхме да имаме отговор и на въпроса за това, каква е връзката между разпространението и употребата на наркотиците и тероризма на територията на България и извън нея. Факт е, че Ал Кайда организира един от международните пътища през Африка за кокаина от Латинска Америка. За парите от маковите полета в Афганистан ….. без коментар.

Де е България или по-точният въпрос, който искаме да зададем е: къде е бъдещето на децата ни и има ли то „почва“ у нас?

Общински съвет по наркотични вещества Благоевград
Община Благоевград
пл. „Г.Измирлиев“ №1
Благоевград 2700

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене