Откриха пликове с пари с неясен произход в жилището на Татяна Стоянова

татяна стоянова

Оперативният екип, разследващ убийството на Татяна Стоянова, проверява какъв е произходът на парите открити в жилището й след убийството, научи „24часа”.

При обиск в апартамента на убитата 33-годишна жена бяха намерени няколко плика с пари на обща стойност 4500 лева. Единият от пликовете е с надпис „ Татяна”, на другия има само „ Т”, на трети пише „1500лв.”, каквато е сумата, намерена в него.

Важно е да се разбере дали източникът на тези средства е един, или няколко. За какво тези пари са били дадени на убитата, което може да се окаже ключ към разкриването на престъплението.

Парите едва ли са от заплати, защото община Пазарджик превежда възнагражденията на служителите си по банков път, коментират запознати с разследването. Ако са лични спестявания, събирани в продължителен период от време, Стоянова едва ли ще надписва пликовете с името си.

Заключението на балистичната експертиза, че по Татяна Стоянова е стреляно с преправен за бойни патрони газов пистолет го прави практически непроследим, коментират специалисти по балистика. Газовото оръжие е гладкоцевно и не оставя следи върху гилзите, както оръжията с нарезни цеви.

Татяна Стоянова беше убита на 12 януари пред гаража си в Пазарджик с пет куршума в главата и тялото.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене