ОбС-Благоевград разглежда бюджета на общината на първото заседание за годината

радослав тасков-сесия

Председателят Радослав Тасков ще отчете дейността на ОбС през 2014 година

 

Сред другите важни точки в дневния ред са уплътняването на „Синята зона“, удължаване срока на договирите на управителите на „Паркинги и гаражи“ и „Пазари“, кръщаването на три улици в областния център на Пиринско на композитори

 

 

Общински съвет – Благоевград ще проведе първо за годината заседание на 30 януари. В дневния ред са заложени 33 точки.

„Първата за 2015 година сесия ще стартира с отчет за дейността на Съвета през 2014 година, която беше изключително натоварена, но и много успешна“, коментира председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков.

 

На първото си заседание общинските съветници ще разгледат предложение на приемане на бюджета на община Благоевград за тази година. И през 2015-а продължава тенденцията от последните 4 години за увеличаване на финансовата рамка. Тази година проектобюджетът на Благоевград възлиза на 60 901 805 лв., като уточнения бюджет е 54 991 225 лв., а очакваните трансфери от Министерски съвет и Министерство на финансите са в размер на 5 910 580 лв. Освен това местните парламентаристи ще гласуват и Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2015 г., както и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности на общината за периода 2015-2017 г.

След измененията на Закона за местните данъци и такси, ОбС-Благоевград ще гласува изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. С гласуваното изменение Общински съвет ще даде право плащането на местните налози да стартира от 1 февруари 2015 г., а не както до сега от 1 март. По този начин гражданите ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимата сума. Промени ще бъдат гласувани и в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред. Промените касаят „Синята зона“ на паркиране в общината, като се очаква ОбС да гласува нейното уплътняване и да регулира платеното паркиране чрез SMS.

Благоевградските общински съветници ще разгледат и предложение за удължаване срока на договорите на управителите на две общински дружества. Това са Васил Атанасов на „Паркинги и гаражи – Благоевград“ ЕООД и Юрий Воев на „Пазари“ ЕООД. Очаква се да бъде гласувано и изменение на общата численост и структурата на администрацията на кмета Атанас Камбитов.

Три улици в Благоевград да получат имена. Това ще гласуват още членовете на ОбС-Благоевград на заседанието на 30 януари. Улиците ще получат имената на известните благоевградчани Димитър Янев, проф. Кирил Стефанов и Александър Кокарешков. Освен това, благоевградските съветници ще разгледат и постъпило предложение за преобразуване на Професионалната гимназия по текстил и облекло в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“.

Заседанието на Общински съвет – Благоевград ще се проведе в зала „22-ри септември“ от 9.30 часа на 30 януари 2015 г.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене