Националния печат

печат

„Труд“

ВСС: Кандидатите за съдия №1 са достатъчно морални

Двамата кандидати за председател на Върховния касационен съд ( ВКС) – Павлина Панова и Лозан Панов, притежават достатъчно нравствени, морални и професионални качества, за да участват в надпреварата за поста на съдия №1. Това обявиха от Висшия съдебен съвет (ВСС) след проверки на две комисии – етичната и по атестирането.

 

Готвят пробация за самоволно пускане на спрян асансьор

Домоуправител или служител на фирма за поддържане на асансьори, който самоволно пусне запечатано съоръжение, ще бъде наказван с пробация. Това ще стане след написването на нов закон за технически надзор, който ще е готов до пролетта, съобщи председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Стефан Цанков.

 

„24 часа“

Южен поток отпада от програмата на кабинета

Строежът на газопровода “Южен поток” ще отпадне от програмата на правителството, въпреки че все още присъства в приетия от министрите документ. Програмата ще бъде дописвана постоянно, обясни вицепремиерът Румяна Бъчварова, която отговаря за съставянето ѝ.

 

Намалиха цената на електронния подпис

Информационно обслужване“ намалява двойно цените за издаване на електронен подпис за граждани, съобщиха от министерството на транспорта. Новата тарифа влиза в сила от от 21 януари 2015 г. Електронният подпис ще струва 12 лв. с ДДС.

 

„Сега“

Парламентът се опитва да смекчи с трик негативния доклад на ЕК

Седмица преди очаквания убийствен доклад на Европейската комисия за състоянието на правосъдието и вътрешния ред в България седем от осемте партии в парламента решиха да имитират национално съгласие по спорната според повечето от тях Актуализирана стратегия за продължаване на съдебната реформа.

 

КФН е глобила пенсионните фондове за инвестиции в свързани лица

44 наказателни постановления на деветте пенсионни дружества за инвестиции в свързани фирми и лица е издала Комисията за финансов надзор между 2011 и 2014 г. Общият брой на наказателните постановления за различни нарушения е 356. Това съобщи зам.-шефът на регулатора Ангел Джалъзов пред депутатите от парламентарната социална комисия.

 

„Монитор“

Четири цвята писти за скиорите

С четири различни цвята в зависимост от сложността ще бъдат обозначени от следващия ски сезон пистите у нас. Белите пътища ще се квалифицират още според характера и профила на терена. Зелената писта е лека и подходяща за начинаещи, гласи приетата вчера от правителството Наредба за обезопасяването на ски пистите, която бе представена от министър Николина Ангелкова.

 

11 шефове в олимпийския комитет снасяли на ДС 

11 агенти и сътрудници на ДС в Българския олимпийски комитет обяви вчера Комисията по досиетата на бившата Държавна сигурност. Бронзовият медалист от световното по волейбол през 1986 година Любо Ганев е донасял на службите с псевдоним Тони. Ганев има и приз за най-добър изпълнител на сервиз в Световната лига през 1994, а в момента е зам.-председател на българската федерация.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене